Bygge hus – Hvilken stil skal du velge?

27 apr 2018  /  Hedalm Anebyhus

Noe av det første du må tenke på når du skal bygge hus, er hvilken type hus du ønsker deg. Vi har flere ulike ferdighus med klassisk, moderne og funksjonell stil – noe for enhver smak.

 

Bygge hus – Klassisk, moderne eller funksjonelt?

Når du bygger et hus fra Hedalm Anebyhus, har du mange ulike hus å velge mellom. Vi har delt inn hustypene våre i tre kategorier: Klassiske, moderne og funksjonelle hus. De klassiske husene er tidløse hus i trehusstil med nostalgiske og herskapelige detaljer, de funksjonelle husene er enkle, stilrene og med praktiske løsninger, mens du blant de moderne hustypene finner funkisklassikerne – urbane hus med særpreg.

 

Klassiske hus – Nostalgi i tradisjonsrik trehusstil

klassisk hus hedalmDe klassiske husene er tidløse trehus bygget med tradisjonsrik og nostalgisk arkitektur i landlig og herskapelig eleganse. Dette er hus som lett kan tilpasses eksisterende miljø og kan justeres etter dine behov, tomteforhold og plassering. Velger du et klassisk hus, får du et flott, klassisk hus for hele familien som tar vare på norske byggetradisjoner.

Av klassiske hus kan vi tilby Haneborg, Sverreboss og Fagervik

 

Funksjonelle hus – Enkelt, praktisk og arealeffektivt

funksjonell hus hedalm anebyhusFunksjonelle hus er praktiske og hyggelige hus med smarte planløsninger som skapt for deg som ønsker noe som er nytt og enkelt å vedlikeholde. Våre funksjonelle hus passer for familier så vel som par og enslige, enten du er førstegangsetablerende eller ute etter en pensjonistbolig. De funksjonelle husene våre har flere ulike stiler. Felles for de alle er at de er stilfulle, arealeffektive og har gode planløsninger.

Av funksjonelle hus har vi blant annet bestselgeren funkishuset Frankis, Løvstad og Rønningen.

Moderne hus – Funkis og moderne trehus med særpreg

moderne ferdighusDette er hus for deg som ønsker en bolig med moderne egenart. Urbane hus med spennende arkitektur, med store vinduer og nyskapende fasade. Her får du et unikt ferdighus med moderne linjer, nyskapende stil og praktisk planløsning.

Av moderne hus har vi solide Alpha, Utsikten og idylliske Vario blant mange.

Tenk på dette når du skal velge stil på ditt nye hus

Når man skal bygge hus har man ofte en tanke om hvordan man vil huset skal se ut. Likevel kan det være greit å tenke over hva man ønsker med sitt nye hus før man begynner å lete i jungelen av ferdighus med ulike stiler. Her er noen gode tips til valg av hustype for deg som skal i gang med å bygge hus for første gang:

  • Hva slags andre hus ligger i nabolaget? Skal du bygge hus i et område med typisk trehusbebyggelse, er det et nytt boligfelt eller kommer huset til å ligge for seg selv? Sjekk reguleringsbestemmelsene for tomten for å se om det er retningslinjer for utnyttelsesgrad, takvinkler og mønehøyde. Det kan være avgjørende for hvilken stil du bør velge.
  • Hva slags uteområder ønsker du? Alle husene fra Hedalm Anebyhus er tegnet med tanke på det gode liv, inne som ute. Likevel er det ulike utebruksområder for de ulike typene. Tenk deg om hvordan du ønsker å bruke uteområdene rundt ditt nye hus. Ønsker du deg for eksempel en takterrasse, er det et moderne hus det du skal gå for.
  • Vil du at huset skal se ut som om det har vært der bestandig? Da er kanskje en klassisk stil å foretrekke. Med en klassisk hustype får du det nostalgiske og klassiske, samtidig som du har fordelen med et nytt ferdighus: Praktisk planløsning og komforten med tette vegger og tak, nye materialer og rene flater.
  • Hvordan vil du bo og leve – tenk innredning! Når du bygger hus med Hedalm Anebyhus får du praktiske planløsninger og gode rom uansett hvilken stil du velger. Det kan likevel være smart å tenke litt over hvilken stil du ønsker på interiøret. Moderne hus med store vinduer gir godt med utsikt, mens et klassisk eller funksjonelt hus for eksempel har bedre plass til bokhyller og lignende.
  • Bli enige! Ofte skal man bygge hus sammen, og før dere starter kan det være smart å ha snakket om og være enige om hva dere ønsker dere av en bolig og hvordan det skal se ut.
 
    Ved å sende inn skjemaet godtar jeg at Hedalm Anebyhus lagrer mine personopplysninger, slik at de kan sende meg løpende informasjon på e-post.