fbpx
Forside / Finansiere hus gjennom Husbanken

Finansiere hus gjennom Husbanken

Finansiering som privatperson

Husbanken kan tilby rimelige lån til kjøp av ny bolig for deg som er privatperson. I Husbanken har du også vanligvis lavere rente enn i andre banker. Du kan også søke avdragsfrihet i inntil 8 år. Som kunde kan man søke og få innvilget lån gjennom Husbanken, men du må søke før byggeprosjektet starter. Husbanken gir ikke byggelån, så dette vil måtte finansieres gjennom en ordinær bank.

Boligen skal som hovedregel ikke overstige Husbankens grense til bruksareal (BRA). Maksimal størrelse som enebolig er 200 m2 inkl. innvendig bod. Enebolig med bileilighet (sekundærleilighet eller utleiedel) kan ha maksimal størrelse på totalt 250 m2. Hovedbolig kan maksimalt være 200 m2, og bileilighet kan ikke være større enn 80 m2.

Forutsetningen for å få lån gjennom Husbanken er blant annet at du planlegger for høy kvalitet innenfor miljøvennlige løsninger. Det kan være flere måter å løse dette på. I Hedalm Anebyhus løser vi det på følgende måter:

  1. Detaljert sortering av avfall for gjenvinning.
  2. En fleksibel romløsning der et rom kan deles i to eller to rom kan gjøres om til et.
  3. Vi bruker ikke fossilt brensel til oppvarming og tørking under byggingen.

Mange av våre hus kan finansieres gjennom Husbanken. Vi hjelper deg gjerne med søknaden.

Å tilfredsstille Husbankens krav i et byggeprosjekt kan i noen tilfeller bety noen kostnadsøkninger. Ta kontakt med en salgskonsulent for mer informasjon om dette.

Les mer om Husbankens renter.

Finansiering som profesjonell utbygger

Som utbygger er prosjektet ditt trolig vesentlig mer attraktivt dersom det er forhåndsgodkjent av Husbanken. Da kan du bruke dette aktivt i markedsføringen, og trolig vil prosjektet ditt være enklere å selge. Det finnes flere måter å benytte Husbanken på. Her fokuserer vi på å bygge miljøvennlig bolig for salg til sluttkunde. Husk at:

  • Dette er ikke en prosjektfinansiering, men et lånetilsagn til fremtidige sluttkunder.
  • Hvilke krav som skal tilfredsstilles for bygget rent teknisk må avklares tidlig, slik at dette tas inn i prosjekteringen.
  • Du må søke før igangsetting.
  • Det stilles bl.a. krav til ryddig økonomi, antall underleverandører og kvalitet på disse.
  • En godkjenning betyr at kundene kan velge om de vil bruke Husbanken.
  • Dette kan i noen tilfeller bety noe økte kostnader i prosjektet ditt. Vi hjelper deg gjerne med søknaden til Husbanken. Ta kontakt med din salgskonsulent for mer informasjon.

Interessert i våre hus?

Last ned vår huskatalog, og finn ditt fremtidige hjem.

Huskatalog

Interessert i våre hus?

Last ned vår huskatalog, og finn ditt fremtidige hjem.

Huskatalog

Relaterte artikler

Kontaktopplysninger

Har du tomt?

Ved å sende inn skjemaet godtar jeg at Hedalm Anebyhus lagrer mine personopplysninger, slik at de kan svare på min henvendelse.

Ønsker du mer informasjon om hvordan vi håndterer personopplysninger og hvordan data lagres, les vår Personvernerklæring.