fbpx
Forside / Aktuelt / Ting å tenke på når du skal bygge ferdighus

Ting å tenke på når du skal bygge ferdighus

Inspirasjon
16. november 2018

Tomt, stil, endringer og tilvalg spiller en stor rolle

Å bygge nytt hus er sannsynligvis den største investeringen du gjør i løpet av livet og det er mange valg og utfordringer som ligger foran deg i prosessen.

En av utfordringene gjelder hva du har mulighet til å bygge på tomten du har kjøpt eller skal kjøpe. Du kan ikke bygge på hele tomten, men må typisk forholde deg til en utnyttelsesgrad på mellom 20 og 30 %. Det har konsekvenser for hva slags hus du kan sette opp, hvor stor garasje du kan ha og hvor store balkonger du kan bygge.

En annen utfordring knytter seg til valg av stil, typisk om du skal bygge et klassisk eller moderne hus. Tenke gjennom:

  • Egne preferanser
  • Hva som passer på tomten
  • Eksisterende bebyggelse i nabolaget
  • Hvilke krav som stilles i reguleringsplan

Det er faktisk ikke sikkert du kan bygge akkurat det huset du vil, men husk at også ferdighus kan endres og tilpasses for å få det resultatet du ønsker deg.

Pris er også viktig når du skal bygge en ny bolig og selv om ferdighus gjerne kalles kataloghus, er det ikke slik at katalogen inneholder priser med to streker under svaret. Prisen avhenger nemlig av en rekke elementer:

  • Tomtepris
  • Grunnforhold
  • Standard og tilvalg
  • Nøkkelferdig eller ikke

For å spare penger er det mange som undersøker muligheten for å importere elementhus fra andre land. Det kan være fristende men her er det en del ting å passe på. Blant annet samsvar med byggetekniske regler, momstekniske forhold knyttet til innførsel og garantiansvar i etterkant av oppføring. Har du ikke kontroll på dette kan det fort bli en slitsom og kostbar affære.

Se våre hustyper her.

 

Interessert i våre hus?

Last ned vår huskatalog, og finn ditt fremtidige hjem.

Huskatalog

Relaterte artikler

Kontaktopplysninger

Har du tomt?

Ved å sende inn skjemaet godtar jeg at Hedalm Anebyhus lagrer mine personopplysninger, slik at de kan svare på min henvendelse.

Ønsker du mer informasjon om hvordan vi håndterer personopplysninger og hvordan data lagres, les vår Personvernerklæring.