fbpx
Forside / Aktuelt / Stylizimo sitt drømmehjem

Stylizimo sitt drømmehjem

Inspirasjon
16. april 2018

Nina Holst driver Stylizimo og er Norges mestvinnende interiørblogger. Hver dag inspirerer hun tusenvis av andre med sine tanker rundt innredning, interiørstil og det som gjør et hus til et hjem. Her er hennes tanker og ideer til hus fra Hedalm Anebyshus.

Jeg har tidligere skrevet om min drøm om en gang å bygge mitt eget hus, og gjennom et samarbeid med Hedalm Anebyhus har jeg sett nærmere på hvordan prosessen med å sette opp et ferdighus faktisk fungerer. Som du kan lese om i mitt forrige innlegg så fikk jeg meg noen overraskelser, særlig hvor viktig det var å ha en klar idé hva slags tomt man skal ha før man i det hele tatt ser på type hus.

Men om så tomten er på plass og man har funnet et hus i Hedalm Anebyhus sin helt nye huskatalog som frister. Hvilket muligheter har man til gi huset det personlige preget man ønsker, som gjør at huset faktisk føles som et hjem?

For som jeg skrev i sist innlegg så er fordelen med elementproduksjon at man har ganske mange valgmuligheter i forhold til hvordan huset skal se ut. Så jeg ble nysgjerrig på hva som faktisk var mulig å gjøre med et hus fra Hedalm Anebyhus, og om jeg kunne skape en versjon som jeg følte jeg kunne kalle mitt hjem.

 

Mine ønsker for et hus

Det er ingen hemmelighet at jeg er glad i moderne arkitektur, så når jeg så igjennom katalogen var det ingen tvil om at det var hustypen Aksellia som skilte seg ut. Jeg liker de rette linjene, at huset er romslig og har en stor takterrasse. Men jeg har også noen andre ønsker for mitt drømmehjem som jeg gjerne skulle ha krysset av:

  • Med dagens bolig har jeg 235 kvm med boligareal, og jeg ønsker at en fremtidig bolig skal være minst like stor.
  • Jeg ønsker at bad og kjøkken er romslig.
  • Jeg har lenge drømt om en walk-in garderobe mellom soverom og bad.
  • Jeg er også glad i ekstra takhøyde og ønsker derfor en løsning som er over standard takhøyde på 2,4 meter.
  • Jeg elsker naturlig lys og store vindusflater.

 

Så med denne listen tok jeg en nærmere titt på Aksellia og hva jeg kunne gjøre om.

Hedalm Anebyhus sin Aksellia hustype

Den originale planløsningen til Aksellia – Første etasje

Den originale planløsningen til Aksellia – Andre etasje

Hedalm Anebyhus har allerede gjort en god jobb og mange av de løsningene jeg ønsker meg er allerede på plass i Aksellia. Den største endringen jeg kunne tenke meg er derfor å gjøre huset lengre på nedsiden av huset og bredere på høyresiden.

Ved denne utvidelsen hadde jeg fått større rom, og med den ekstra plassen hadde fokusert å bruke mest av den på kjøkken og hoved soverommet.

Kjøkken

Kjøkkenarealet er allerede stort, men jeg skulle gjerne ha hatt plass til en kjøkkenøy og et spisebord med plass til minimum 4 personer på hver langside. Med størrelsesendringen på huset vil jeg få oppfylt begge ønskene.
Det gjør seg med en walk-in garderobe i et moderne hus, og med den utvidede lengde på huset vil hovedsoverommet fått plass til dette. Løsningen jeg ser for meg er at man da kan plassere en lekker walk-in mellom soverommet og badet.

Hovedsoverom

Den utvidede størrelsen på boligen hadde også gitt meg større bredde på stuen, soverom 4 og badet i første etasje, og i andre etasje hadde jeg brukt den ekstra plassen til soverommen i front, badet og stuen. Gang og dusj hadde jeg nok beholdt i den originale størrelsen.

Men hva med lyset?

Som nevnt innledningsvis er jeg glad i ekstra høyde under taket, og for begge etasjene kunne derfor tenkt meg å øke takhøyden. Det er derfor gledelig at man med Hedalm Anebyhus har muligheten til å øke høyden til 2,7 meter. Faktisk kan de bygge etasjer høyere enn dette også, men det fordrer at det blir snekret manuelt.

Sist på listen er å få inn mest mulig naturlig lys, og heldigvis så har Aksellia allerede en del store vindusflater. Jeg setter spesielt pris på at kortsiden av stuen i første etasje har vindu i hele bredden, og skyvedørsløsningen ved kjøkkenet er også perfekt. På sommeren ser jeg for meg at man kan åpne opp denne døren og få en fin flyt mellom kjøkken og utearealet. Overbygget vil også gi en lunhet på kveldstid som gjør at man får forlenget sommerkvelden, og kan invitere til hyggelige middager ute.

Jeg lekte med tanken om man kunne ha hatt større vinduer til soverommene i andre etasje, men tror dessverre dette hadde blitt upraktisk med tanke på møblering av rommene. Derimot hadde jeg nok sett på muligheten å få inn større vinduer på hovedsoverommet om tomten tillot det, og med det tenker jeg at man har skjermet innsyn og en fin utsikt.

 

Foto: Stylizimo AS / Nina Holst

Ferdighus med mange valgmuligheter

Det er gøy å se at selv om man velger en ferdighus løsning så tilbyr Hedalm Anebyhus mange muligheter til å sette sitt preg på boligen, hvor de viktigste jeg har notert meg er:

  • Man kan justere størrelsen på boligen innen visse rammer (først og fremst lengderetningen)
  • Man kan flytte på de fleste vegger, og dermed gjøre ganske store endringer i planløsningen. Dette betyr også at om du ønsker en utleiedel og dette ikke er tegnet inn i det originale huset fra Hedalm Anebyhus, så er det fortsatt muligheter for at man kan til dette.
  • Takhøyden kan enkelt økes til 2,7 meter, og enda høyere også om man ønsker det.
  • De har ulike typer materialer man kan velge å kle inn boligen med og om ikke større i forhold til hva man ønsker å bruke å innvendige flater.

Så ser man på denne fleksibiliteten sammen med den effektive prosessen det er å bygge ferdighus, så fremstår dette som et veldig godt alternativ som gjør de fleste boligdrømmer mulige. Har du selv lyst til å drømme om mulighetene så er det bare å bestille en kopi av Hedalm Aneby i sin helt nye boligkatalog med 5 nye boligtyper og nye bilder av alle de 31 hustypene du kan velge mellom. Så er det bare å sette seg ned med en god kopp og la fantasien slippe til.

 

Hvilke kriterier synes du er viktigst om du skulle bygd drømmeboligen din?

 

Interessert i våre hus?

Last ned vår huskatalog, og finn ditt fremtidige hjem.

Huskatalog

Relaterte artikler

Kontaktopplysninger

Har du tomt?

Ved å sende inn skjemaet godtar jeg at Hedalm Anebyhus lagrer mine personopplysninger, slik at de kan svare på min henvendelse.

Ønsker du mer informasjon om hvordan vi håndterer personopplysninger og hvordan data lagres, les vår Personvernerklæring.