fbpx
Forside / Aktuelt / Finn riktig solskjerming til ditt behov

Finn riktig solskjerming til ditt behov

Inspirasjon
3. mai 2019

Solskjerming kan dekke flere behov

Solskjerming kan ha mange funksjoner i boligen din. Mange norske boliger har store vindusflater som slipper inn mye naturlig dagslys. Dette har mange positive effekter på oss, men samtidig slippes det også inn mye solvarme. I noen tilfeller kan dette bli ubehagelig, da sterkt sollys også kan være irriterende og plagsomt i mange tilfeller.

Begge deler kan du gjøre noe med ved å installere solskjerming. Det finnes mange ulike typer solskjermingsprodukter på markedet, noe som gir deg muligheten til å finne en som passer både ditt behov og personlige smak! Før du går ned i detaljene på de ulike typene bør du tenke gjennom hva du egentlig vil skjerme deg mot. Er det viktigst å skjerme seg for solvarme eller sollys? Det kan ha mye å si for om du bør gå for utvendig eller innvendig solskjerming.

 

Innvendig eller utvendig solskjerming?

Utvendig solskjerming er best egnet dersom behovet i første rekke er å skjerme mot varmen fra sollyset. Med utvendig solskjerming stoppes varmen før den i det hele tatt kommer inn i huset.

Innvendig solskjerming vil også stoppe noe av solvarmen, men ikke like effektivt som de utvendige variantene. Men er primærbehovet å stoppe sollyset fra å komme inn i rommet, er innvendig solskjerming et helt utmerket valg. For eksempel når du ser på TV eller sitter med PC’en.

markise

Utvendig solskjerming

Både ut- og innvendig solskjerming finnes i en rekke ulike varianter. Screens har blitt svært populære som utvendig solskjerming de siste årene. Det er utvendige rullegardiner som går opp og ned på et skinnesystem. De låses stramt fast ved hjelp av spesielle glidelåser når de er rullet ned. Screens kan integreres i fasaden og dermed være helt usynlige når de ikke er i bruk.

Mer klassiske løsninger for utvendig solskjerming er markiser og persienner. Markiser stopper solen effektivt, beskytter mot regn og snø. Det kan i tillegg fungere som alternativ til et overbygg. Persienner på sin side tar lite plass og er det mest effektive for å stoppe solvarme ettersom de kan blokkere opp til 90 prosent av solstrålene.

 

persienner

Innvendig solskjerming

Når det gjelder innvendig solskjerming er det også flere varianter å velge mellom, blant annet rullegardiner, plissé/duettgardiner, lameller og persienner. Alle gjør en god jobb med å stoppe sollys, men vil du stoppe mest mulig av solvarmen bør du gå for rullegardiner eller persienner.

Mange solskjermingsprodukter kan dessuten styres på ulike måter – og de kan kobles opp mot ulike smarthussystemer. Det bør du også tenke gjennom før du handler.

Interessert i våre hus?

Last ned vår huskatalog, og finn ditt fremtidige hjem.

Huskatalog

Relaterte artikler

Kontaktopplysninger

Har du tomt?

Ved å sende inn skjemaet godtar jeg at Hedalm Anebyhus lagrer mine personopplysninger, slik at de kan svare på min henvendelse.

Ønsker du mer informasjon om hvordan vi håndterer personopplysninger og hvordan data lagres, les vår Personvernerklæring.