fbpx
Forside / Aktuelt / Slik får du orden i oppbevaringen

Slik får du orden i oppbevaringen

Inspirasjon
11. november 2021

Det er ikke trolig ganske få som med hånden på hjertet vil si at de har nok oppbevaringsplass, og hos mange oppleves det ganske vanskelig å finne frem ting som er plassert i boden, på loftet eller i garasjen. Det er ikke dermed sagt at løsningen er å skaffe seg større arealer. Ofte hjelper det nemlig å organisere oppbevaringen på en litt annen måte.

Frigjør gulvplass

En av de viktigste tingene du bør tenke på hvis du vil få mer oversikt og plass til tingene dine, er å få ting bort fra gulvet og opp i høyden. Skaffer du deg noen hyller eller reoler kan du stable tingene trygt i høyden og frigjøre gulvplass. Da vil rommet også oppleves mer oversiktlig og ryddig, samtidig som det er vesentlig enklere å få ut en boks eller eske fra en reol enn å få den ut fra midten av en stabel som står på gulvet.

Det finnes et stort utvalg av hyller og reoler i mange forskjellige utforminger og prisklasser. Mange har også hjørneløsninger som lar deg bruke plassen i hjørnene av rommet. Dette er smart da hjørnene i en bod eller garasje ofte utgjør dødplass eller brukes til mer eller mindre tilfeldig bortsetting av gjenstander. Det fører fort til at det blir rotete.

Før du investerer i hyller eller reoler bør du tenke litt gjennom hva du skal oppbevare der. Er det snakk om tunge ting bør du velge produkter som tåler ekstra vekt, mens lette gjenstander gjerne kan oppbevares i enklere hyller. Generelt bør de tyngste gjenstandene oppbevares nederst. Du bør også vurdere reoler der du kan flytte hylleplatene etter behov.

Familie som flytter esker

Tenk gjennom hva du bruker mest og bruk gjennomsiktige bokser

Som en rettesnor for hva du plasserer hvor i hyllene eller reolene, bør du tenke på hva som brukes mest og hva som ikke brukes så ofte. La det mest brukte tingene stå lettest tilgjengelig slik at det blir enkelt å finne dem frem ved behov. Her vil det ofte være litt variasjon fra sesong til sesong, så det er kanskje behov for å bytte litt rundt på plassering gjennom året.

Dersom du bruker gjennomsiktige oppbevaringsbokser, blir det også enklere å fine ting. Da slipper du å åpne kasser og ekser for å sjekke hver gang du skal finne noe. Om du i tillegg sorterer innholdet i boksene slik at det hører sammen, blir det enda enklere. En bod full av rotekasser kan være godt organisert, men likevel vanskelig å finne frem i.

Dersom du allerede har tette bokser til oppbevaring, er det ikke dermed sagt at du skal kaste dem. Det hjelper veldig dersom du merker dem med hva som ligger inni. Her kan det være lurt å bruke merkelapper i stedet for å skrive på eskene. Da er det enklere å endre/fjerne merkingen dersom det blir nødvendig.

Bruk veggene og taket

Mange ting egner seg for oppbevaring i hyller, men slettes ikke alt. Vi kan for eksempel nevne dekk, en del hageredskaper, ski og materialer. Heldigvis finnes det både ski- og dekkstativ som kan henges på veggen, samt ulike typer opphengssystemer til hageredskaper og lange gjenstander.

Lange gjenstander kan også lagres under taket, for eksempel ved å skru opp redskapsholdere som skrus fast i taket taket eller høyt på veggen. Dersom det er snakk om en garasje, vil det ofte være plass mellom bjelkene mot loftsetasjen. Da kan du eksempelvis feste et par lekter med passelig avstand mellom bjelkene og legge lange gjenstander på disse. Det er imidlertid viktig å huske på at oppbevaringen ikke kommer i konflikt med garasjeporten.

Til sist er det verdt å huske på at du ikke nødvendigvis må beholde alt du har i boden, på loftet eller i garasjen. Ta et kritisk blikk på gjenstandene dine og vurder om du kan kvitte deg med noe. Ting som er i god stand kan med fordel gis bort, enten til gjenbruksbutikker, via nettet eller til loppemarkeder.

Interessert i våre hus?

Last ned vår huskatalog, og finn ditt fremtidige hjem.

Huskatalog

Relaterte artikler

Kontaktopplysninger

Har du tomt?

Ved å sende inn skjemaet godtar jeg at Hedalm Anebyhus lagrer mine personopplysninger, slik at de kan svare på min henvendelse.

Ønsker du mer informasjon om hvordan vi håndterer personopplysninger og hvordan data lagres, les vår Personvernerklæring.