fbpx
Forside / Aktuelt / Moderne eller klassisk hus?

Moderne eller klassisk hus?

Inspirasjon
17. oktober 2018

Det kan bli et kompromiss mellom smak og muligheter

Når du skal bygge hus er det et vell av muligheter og de fleste produsentene av ferdighus tilbyr et bredt spekter av ulike modeller. Et av de vanskelige valgene du kan komme ut for når du skal velge er hvorvidt du skal bygge et moderne eller klassisk hus.

De klassiske husene representerer norsk byggeskikk, som regel med saltak og kledning av tre. Dette er hus som lett kan tilpasses eksisterende miljø og kan justeres etter dine behov, tomteforhold og plassering. Velger du et klassisk hus, får du et flott hus for hele familien som tar vare på norske byggetradisjoner.

klassiske hus

Noen av våre klassiske hus. Fra venstre: Rosendal, Sverresborg og Fagertun.

Moderne hus har egenart som byr på spennende arkitektur, store vinduer og nyskapende fasade. Med et slikt hus får du moderne linjer, stil inspirert av funkishus hus og en praktisk planløsning. Ettersom moderne hus ofte har flate tak, åpner det seg også gode muligheter for å lage en stor og flott takterrasse.

Moderne hus

Noen av våre moderne hus. Fra venstre: Alpha, Aksellia og Vario.

Mellom de to ytterpunktene finner du funksjonelle hus – som gjerne er på ett plan og med smarte planløsninger. Det passer godt for dem som ønsker noe nytt og enkelt å vedlikeholde, uansett om det er tale om familier, par, enslige eller pensjonister.

Funksjonelle hus

Noen av våre funksjonelle hus. Fra venstre: Vestli, Furberg og Solstad.


Et kompromiss mellom smak og muligheter

Hva du velger er selvsagt avhengig av personlig smak og stil, men du bør også tenke gjennom et par andre ting. I kommunens reguleringsplan vil du for eksempel finne viktige krav til hva du kan bygge. Det er godt mulig at krav til utnyttelsesgrad, takvinkler og mønehøyde gjør at en del hus er uaktuelle.

Tomtens utforming spiller også inn. Har du en tomt som skråner, kan det for eksempel være at et moderne hus glir bedre inn i omgivelsene enn et klassisk hus.

Se også nabolaget an – det er ikke sikkert det passer så godt å bygge et moderne hus midt i et nabolag som hovedsakelig består av eldre, mer klassiske hus. Samtidig er det verdt å vite at du kan gjøre tilpasninger på de fleste hus. Dermed er det mulig å få til mye selv om utgangspunktet ikke nødvendigvis ser ut til å være det beste.

Interessert i våre hus?

Last ned vår huskatalog, og finn ditt fremtidige hjem.

Huskatalog

Relaterte artikler

Kontaktopplysninger

Har du tomt?

Ved å sende inn skjemaet godtar jeg at Hedalm Anebyhus lagrer mine personopplysninger, slik at de kan svare på min henvendelse.

Ønsker du mer informasjon om hvordan vi håndterer personopplysninger og hvordan data lagres, les vår Personvernerklæring.