Tips til innredning av vaskerom

22 jan 2019  /  Hedalm Anebyhus

For de fleste er vaskerommet et arbeidsrom der du vasker og bretter klær før de fraktes til ulike skap rundt om i boligen. Da bør du velge en vaskeromsinnredning med gode løsninger som bidrar til at du får gjort jobben på en effektiv måte.

Noe av det viktigste når det gjelder vaskeromsinnredning er å ha god nok benkeplass plass til å brette og stable klær. Hva som oppfattes som tilstrekkelig plass vil variere, men fra 120 cm bredde og oppover er å anbefale.

Når du skal innrede et vaskerom bør du også ha et godt system for sortering av skittentøy. Vi anbefaler å sortere etter farge og vasketemperatur, ved hjelp av kurver og praktiske hylleløsninger. Da får du god oversikt og det er lett å finne plaggene som skal vaskes sammen. Dette er en mer effektiv løsning enn den klassiske skittentøyskurven, der alt blir samlet i samme kurv.

Andre tips ved innredning av vaskerom:

  • Tørkeskap for kortere tørketid
  • Stang til å henge jakker, kjoler og skjorter til tørk. Alternativt kan du bruke tørkesnor
  • Innebygd strykebrett
  • Trådkurver/hyller eller gjennomsiktige bokser for å få bedre oversikt
  • Få vaskemaskin og tørketrommel opp fra gulvet i en mer behagelig arbeidshøyde

Det er viktig med godt lys i rommet. Skal du ha overskap bør du montere lyskilder under dem for å få godt arbeidslys på brettebenken.

Et annet godt tips er å investere i et høyskap der du kan plassere ting som støvsuger, moppeskaft og andre vaskeredskaper. Ellers har slike ting en tendens til å bli stående i veien hvis de ikke har en fast plass.

 
    Ved å sende inn skjemaet godtar jeg at Hedalm Anebyhus lagrer mine personopplysninger, slik at de kan sende meg løpende informasjon på e-post.