fbpx
Forside / Aktuelt / Hva er en prosjektbolig?

Hva er en prosjektbolig?

Inspirasjon
2. mars 2019

Hva er en prosjektbolig og hvordan bygger man en prosjektbolig? De fleste vil nok tenke at de først må ha en tomt. Og deretter finne et hus å sette opp på tomten når de skal bygge seg et nytt hus. Det er dette byggebransjen kaller for EAT-boliger (enebolig på annen manns tomt).

Det finnes imidlertid også en annen måte å kjøpe seg en ny bolig på, nemlig det som kalles for prosjektboliger. Når slike boliger bygges er det en boligprodusent som sitter i førersetet. De har gjerne et stort tomteområde der de setter opp mange hus. Ofte med en kombinasjon av eneboliger, boliger i rekke og leiligheter.

Forskjell mellom EAT-bolig og prosjektbolig

Prosjektboliger skiller seg ut ved at boligprodusenten bygger dem for egen risiko og selger dem i etterkant. Kundens mulighet til å påvirke utforming og materialvalg er som regel mindre for en prosjektbolig enn en EAT-bolig. Det kan passe godt for kjøpere som først og fremst er ute etter en ny bolig, men ikke ønsker å forholde seg til endringer og tilvalg. Mange boliger i prosjekt kjøpes også før ferdigstilling. Dermed kan det fremdeles være mulig å gjøre noen endringer hvis kunden ønsker det.

En fordel som følger med å kjøpe bolig i et prosjekt, er at du ikke trenger å tenke på de vanskelige tingene knyttet til tomtplassering, hvilken bolig som passer på tomten osv. Dette håndteres av utbygger i forkant. Det samme gjelder helheten på tomteområdet/feltet. Så alt som gjelder veier, vann/kloakk, lekeplasser, tilknytning til barnehager/skoler, servicetilbud osv. blir gjennomført på den beste måten. Det gir også stordriftsfordeler ettersom det er flere tomter å dele kostnaden på – ergo kan kostnaden per tomt bli lavere. Stordriftsfordelene gjør seg også gjeldende på senere kostnader til vedlikehold, renovasjon osv.

 

Få råd av en boligkonsulent

For mange vil en prosjektbolig derfor være en mer behagelig, og kanskje litt rimeligere vei til å få seg en ny bolig av ypperste kvalitet. Samtidig skal du huske at verden ikke er svart/hvit. Det beste du gjør er å ta kontakt med en boligkonsulent for å diskutere dine behov og ønsker. Så vil du få kyndig hjelp til å ta det beste valget, uansett om det ender med å bygge på egen tomt eller å kjøpe i prosjekt. Poenget er jo tross alt å finne den boligen som passer deg og din familie best på alle måter.

Se alle våre prosjektboliger her.

Interessert i våre hus?

Last ned vår huskatalog, og finn ditt fremtidige hjem.

Huskatalog

Relaterte artikler

Kontaktopplysninger

Har du tomt?

Ved å sende inn skjemaet godtar jeg at Hedalm Anebyhus lagrer mine personopplysninger, slik at de kan svare på min henvendelse.

Ønsker du mer informasjon om hvordan vi håndterer personopplysninger og hvordan data lagres, les vår Personvernerklæring.