fbpx
Forside / Aktuelt / Hus med én eller to etasjer?

Hus med én eller to etasjer?

Nyheter
31. august 2021

Det er mange valg å ta når du skal bygge nytt hus, og ett av dem er om du vil bygge et hus med én eller to etasjer. Valget handler både om smak og behov, men også om fleksibilitet og plass.

To etasjer er plasseffektivt

Går du for en bolig med to etasjer, gjør du det beste valget når det kommer til plasseffektivitet. Ved å bygge i høyden får du som kjent mye plass på mindre grunnflate. Hus med to etasjer har derfor som regel mer boareal og flere rom enn hus med alt på ett plan.

Med to etasjer er det også enklere å lage ulike soner i huset og å skille ulike typer aktiviteter fra hverandre. I de fleste barnefamilier er det for eksempel verdifullt at deler av andre etasje kan brukes som ungdomsstue eller lekerom. Etter hvert som barna vokser til kan det være veldig praktisk at ikke all aktivitet trenger å foregå i eller i tilknytning til stua i første etasje. I sum gjør disse fordelene at toetasjes hus er det foretrukne valget for mange familier.

Det finnes to ulike typer hus med to plan – de med to fulle etasjer og de med halvannen etasje. Du får mest areal ved å bygge et hus med to etasjer, ettersom det går bort noe plass til knevegger dersom du bygger et hus ned halvannen etasje. Når du ikke har knevegger, er det også enklere å møblere da du ikke trenger innredning som passer til skråtak og lav takhøyde. Det finnes imidlertid mange smarte løsninger for å utnytte plassen under skråtak, så det trenger på ingen måte å være en hindring.

Praktisk med alt på ett plan

Går du for et hus med alt på ett plan, får du et praktisk hus uten trapp. Det sparer deg faktisk for en del plass da en trapp legger beslag på en god del plass. Dessuten trenger du selvsagt ikke å fly opp og ned trapper flere ganger daglig – har du småbarn kan dette lette deg for bekymringer knyttet til knall og fall. At det ikke finnes trapper, gjør det også enklere for dem har vondt for å gå i trapper eller for rullestolbrukere.

Beveger vi oss til utsiden, kan det også være en fordel at boliger på ett plan er lavere enn hus med to etasjer. Dermed glir de lettere inn i terrenget og fremstår mindre dominerende. Høyden gjør det dessuten litt enklere å utføre utvendige vedlikeholdsoppgaver da du ganske enkelt ikke trenger å klatre så høyt i stigen eller har det samme behovet for lift som du gjerne får dersom du har et hus med to etasjer.

En ulempe kan imidlertid være at selve grunnflaten på huset blir større. På tomter der utnyttelsesgraden ikke er særlig romslig, kan dette skape utfordringer i enkelte tilfeller.

Boliger for enhver smak

Ta kontakt med en av våre boligkonsulenter i dag for å få vite mer om mulighetene og hva slags valg du har. Vi har et bredt spekter av ulike ferdighus og kan tilby en rekke valg både når det kommer til størrelse og stil. Hos oss finner du fem boliger med alt på ett plan og ni boliger med to eller halvannen etasje. Felles for alle sammen er at de selges til fastpris. Det betyr at du får større grad av forutsigbarhet når det gjelder de økonomiske aspektene ved å bygge nytt hus.

Interessert i våre hus?

Last ned vår huskatalog, og finn ditt fremtidige hjem.

Huskatalog

Relaterte artikler

Kontaktopplysninger

Har du tomt?

Ved å sende inn skjemaet godtar jeg at Hedalm Anebyhus lagrer mine personopplysninger, slik at de kan svare på min henvendelse.

Ønsker du mer informasjon om hvordan vi håndterer personopplysninger og hvordan data lagres, les vår Personvernerklæring.