fbpx
Forside / Aktuelt / Glassplate over kjøkkenbenken

Glassplate over kjøkkenbenken

Inspirasjon
8. juli 2019

Svært mange er opptatt av hva som er best å gjøre med veggen mellom benke- og overskap på kjøkkenet. Et tradisjonelt valg er fliser, men det finnes også en hel rekke andre valgmuligheter.

Tradisjonelle fliser eller moderne glass?

Én mulighet er å bruke glassplate over kjøkkenbenken – fortrinnsvis herdet glass for å unngå skader dersom uhellet skulle være ute. Med glass som bakplate får du en slitesterk overflate det er lett å gjøre ren. Dessuten gir det store muligheter for å la kreativiteten råde: Hva med å sette opp en stilig tapet eller male veggen bak i en sprek farge? Med glass kan du gjøre som du vil – og bytte motiv på et senere tidspunkt, om du ønsker.

Glassplate over kjøkkenbenken kan også leveres med matt finish, eller eventuelt ferdig lakkert i ønsket farge.

glassplate på kjøkkenveggen

Kjøkkenplater i stål og betong

De siste årene har det også åpnet seg en hel ny verden av kjøkkenplater. De er spesifikt tiltenkt montering mellom benke- og overskap og finnes i en rekke ulike utførelser. Mulighetene spenner fra ulike flismønstre, betongimitasjoner og ferdige trykk, til ensfargede plater. Montering av platene går svært raskt da de er tilpasset standard avstand mellom benk og overskap, og kun trenger å limes eller skrus fast.

Selv om du også får kjøkkenplater med imitasjoner av børstet stål, kan det jo hende du vil ha ekte vare. Det er selvsagt mulig. Du kan for eksempel kontakte en lokal blikkenslager og få dem til å lage stålplater på mål. Det ikke være børstet stål, men kan like gjerne være polert eller rustfritt for å få en mer høyglanset finish. Både børstet og polert stål gir god refleksjon av lyset og skaper et inntrykk av større romfølelse.

Vil du ha betongutseende, men ikke har betongvegger? Da kan du for eksempel prøve deg frem med mikrosement. Det er produkt som har blitt meget populært de siste årene, fordi det er anvendelig og forholdsvis lett å bruke.

Kombinere ulike materialer på kjøkkenet

Du skal heller ikke glemme at det er mulig å kombinere ulike materialer. I områder som skal tåle litt mer juling, slik som bak platetoppen og vasken, kan du for eksempel ha glass eller stål. På resten av veggene kan du eksempelvis gå for trepanel, tapet, malt gips, murpuss, eller noe helt annet. Det finnes egentlig ingen fasit, så kun dine egne behov og ønsker setter grenser.

Ta kontakt med oss i dag for råd og tips!

Interessert i våre hus?

Last ned vår huskatalog, og finn ditt fremtidige hjem.

Huskatalog

Relaterte artikler

Kontaktopplysninger

Har du tomt?

Ved å sende inn skjemaet godtar jeg at Hedalm Anebyhus lagrer mine personopplysninger, slik at de kan svare på min henvendelse.

Ønsker du mer informasjon om hvordan vi håndterer personopplysninger og hvordan data lagres, les vår Personvernerklæring.