Glassplate over kjøkkenbenken?

08 jul 2019  /  Hedalm Anebyhus

Eller noe helt annet!

Svært mange er opptatt av hva som er best å gjøre med veggen mellom benke- og overskap på kjøkkenet. Et tradisjonelt valg er fliser, men det finnes også en hel rekke andre valgmuligheter.

Én mulighet er å bruke glassplate over kjøkkenbenken, fortrinnsvis herdet glass for å unngå skader dersom uhellet skulle være ute og glasset skulle knuse. Med glass som bakplate får du både en slitesterk og rengjøringsvennlig overflate. Dessuten gir det formidable muligheter til å la kreativiteten råde. Hva med å sette opp en stilig tapet eller male veggen bak i en sprek farge? Med glass kan du gjøre som du vil – og bytte motiv på et senere tidspunkt hvis du vil.

Glassplate over kjøkkenbenken kan også leveres med matt finish, eventuelt ferdig lakkert i ønsket farge.

glassplate på kjøkkenveggen

Kjøkkenplater og stål

De siste årene har det også åpnet seg en hel verden av kjøkkenplater. De er spesifikt beregnet på montering mellom benke- og overskap og finnes i en rekke ulike utførelser. Mulighetene spenner fra ulike flismønstre via betongimitasjoner og ferdige trykk til ensfargede plater. Montering av platene går svært raskt da de er tilpasset standard avstand mellom benk og overskap og kun trenger å limes eller skrus fast.

Selv om du også får kjøkkenplater med imitasjoner av børstet stål, kan det jo hende du vil ha ekte vare. Det er selvsagt mulig, for eksempel ved å kontakte en lokal blikkenslager og få dem til å lage stålplater på mål. Det må ikke være børstet stål, men kan like gjerne være polert/rustfritt for å få en mer høyglanset finish. Både børstet og polert stål gir god refleksjon av lyset og skaper et inntrykk av større romfølelse.

Vil du ha betong-looken, men ikke har betongvegger? Da kan du for eksempel prøve deg frem med mikrosement. Det er produkt som har blitt meget populært de siste årene, mye fordi det er så anvendelig og forholdsvis lett å bruke.

Det beste av flere verdener

Du skal heller ikke glemme at det er mulig å kombinere ulike materialer. I områder som skal tåle litt mer juling, slik som bak platetoppen og vasken kan du for eksempel ha glass eller stål. På resten av veggene kan du for eksempel gå for trepanel, tapet, malt gips, murpuss eller noe annet. Det finnes egentlig ingen fasit, så dine egne behov og ønsker er det avgjørende.

 
    Ved å sende inn skjemaet godtar jeg at Hedalm Anebyhus lagrer mine personopplysninger, slik at de kan sende meg løpende informasjon på e-post.