fbpx
Forside / Aktuelt / 10 gode grunner til å bygge nytt hus

10 gode grunner til å bygge nytt hus

Inspirasjon
31. oktober 2017

Vurderer du å kjøpe nytt hus?

Vi i Hedalm Anebyhus har et stort utvalg nye hus. Våre ferdighus har også muligheter for individuell tilpasning slik at du kan få designet drømmeboligen din akkurat slik du vil ha den! Du kan se en oversikt over våre hustyper her. Det å kjøpe en ny bolig er en av livets største investeringer og en stor og viktig beslutning å ta. For mange står valget mellom å kjøpe brukt eller bygge nytt. Vi har lang erfaring med bygging av nye boliger og har samlet opp noen av fordelene ved kjøp av nytt hus sammenlignet med brukt hus.

 

10 fordeler ved å bygge nytt hus

 • Du trenger ikke starte med å pusse opp!
  En bruktbolig «selges som den er» og trenger i de fleste tilfeller minst et strøk maling. I verste fall må både kjøkken, bad, tak og pipe renoveres. Og det er ikke i alle livsfaser en totaloppussing er det som frister mest. Bygger du et helt nytt hus, er det bare å flytte rett inn i en flunkende ny bolig der du selv har stått for valg av både fliser og farger. Du kan overlate det praktiske til byggmesteren og heller bruke tid på familie og venner – ja, livet rett og slett.
 • Ingen stressende budrunder
  Huskjøp betyr ofte stressende budrunder i konkurranse med andre kjøpere. Med stadig økende priser i bruktboligmarkedet er ikke heller prisforskjellen på brukt og nytt lenger så stor. Ved kjøp av ferdighus, avtales det en fastpris og du slipper de nervepirrende budrundene der drømmehuset glipper i siste innspurt.
 • Arealeffektive løsninger og rom som passer deg
  Nye hus
  har ofte smartere og mer arealeffektive løsninger enn gamle hus. I tillegg, når du er med å bygge hus helt fra starten, har du muligheten til å bestemme de løsningene som passer best for deg og din familie. Kanskje kan du til og med gå litt ned i størrelse, men likevel få bedre plass.
 • Ditt eget personlige preg og bedre standard
  Det er mange valg som må tas når ved bygging av bolig. Men så blir også huset akkurat slik du ønsker det. Dette gir deg muligheten til å sette ditt eget personlige preg på det som skal bli din nye bolig. Standarden er også høyere med et nylig ferdigbygget hus. Følelsen av å flytte inn i et helt nytt hus er noe helt eget!
 • Lavere strømregning – og ingen tøfler!
  Dagens krav til energieffektivitet er strengere enn de var før. Helt konkret betyr det at et nytt hus holder bedre på varmen, og at strømregningen din dermed blir lavere. Når du står for avgjørelsen før huset i det hele tatt skal bygges, kan du velge å legge inn vannbåren varme og kaste tøflene en gang for alle.
 • Moderne standard og teknologiske løsninger
  I mange gamle hus er det så som så med den tekniske standarden. Ved bygging av ny bolig, har du full kontroll over alt fra det elektriske anlegget, ventilasjon, brannsikring og våtrom. Dessuten har du muligheten til å velge smarte og moderne løsninger som man bare kan drømme om i gamle hus. Hva med et integrert musikkanlegg i taket eller app-styrt lyssetting?
 • Ingen vedlikeholdsutgifter de første årene
  Nybygde hus er forutsigbare. Du trenger ikke bruke de første årene på å male eller tid og penger på uforutsett vedlikehold.
 • Nytt hus som er skapt kun for deg
  Det å flytte inn i et helt nytt hus som du har vært med på å utforme er en uslåelig følelse. Med rene flater og ingen slitte kanter og spikerhull, er den nye boligen klar for å skape et liv bare for deg og din fremtid. Slik du selv ønsker det. Og ja, det gjør litt vondt å slå i den første spikeren i en helt ny vegg. Men du kommer over det.
 • Spar penger på dokumentavgift
  Når du bygger nytt hus betaler du kun dokumentavgift på verdien av tomta og ikke på hele kjøpesummen slik som med bruktbolig.
 • Trygghet fra leverandør
  Som forbruker står du sterkere dersom det er feil og mangler i det nye huset. For nye hus er det Bustadsoppføringsloven som gjelder, mens et bruktkjøp omfattes av Avhendingsloven der huset selges «som det er». Mange synes det er enklere og tryggere å forholde seg til en entreprenør enn en privatperson som tidligere eier. Ved kjøp av ny bolig er det også en fem års reklamasjonstid til utbygger. Med andre ord: Ingen skjeletter i skapene.

Med ferdighus fra Hedalm Anebyhus får du et norskprodusert nytt hus av god kvalitet, laget av ferdige elementer. Vi følger deg gjennom hele byggeprosessen og er svært opptatt av å levere din drømmebolig til avtalt tid og pris. Ta kontakt for en prat eller et uforpliktende tilbud allerede i dag!

Interessert i våre hus?

Last ned vår huskatalog, og finn ditt fremtidige hjem.

Huskatalog

Relaterte artikler

Kontaktopplysninger

Har du tomt?

Ved å sende inn skjemaet godtar jeg at Hedalm Anebyhus lagrer mine personopplysninger, slik at de kan svare på min henvendelse.

Ønsker du mer informasjon om hvordan vi håndterer personopplysninger og hvordan data lagres, les vår Personvernerklæring.