10 gode grunner til å bygge nytt hus | Hedalm-Anebyhus

10 gode grunner til å bygge nytt hus

31 Oct 2017  /  Hedalm Anebyhus

Kjøp av bolig er en av livets største investeringer og en stor og viktig beslutning å ta. For mange står valget mellom å kjøpe brukt eller bygge hus selv. Her gir vi deg 10 fordeler ved å bygge nytt hus:

1. Du trenger ikke starte med å pusse opp!
En bruktbolig «selges som den er» og trenger i de fleste tilfeller minst et strøk maling. I verste fall må både kjøkken, bad, tak og pipe renoveres. Bygger du nytt, er det bare å flytte rett inn i en flunkende ny bolig der du selv har stått for valg av både fliser og farger. Det er dessuten ikke i alle livsfaser en totaloppussing er det som frister mest. Bygger du nytt, kan du overlate det praktiske til byggmesteren og heller bruke tid på familie og venner – ja, livet rett og slett.

2. Ingen stressende budrunder
Huskjøp betyr ofte stressende budrunder i konkurranse med andre kjøpere. Med stadig økende priser i bruktboligmarkedet er ikke heller prisforskjellen på brukt og nytt lenger så stor. Ved å bygge nytt, avtales som oftest fastpris og du slipper de nervepirrende budrundene der drømmehuset glipper i siste innspurt.

3. Arealeffektive løsninger og rom som passer deg
Nye hus har ofte smartere og mer arealeffektive løsninger enn gamle hus. Ved å bygge selv kan du dessuten selv bestemme de løsningene som passer best for deg og din familie. Kanskje kan du til og med gå litt ned i størrelse, men likevel få bedre plass.

4. Ditt eget personlige preg og bedre standard
Det er mange valg som må tas når en bygger nytt. Men så blir også huset akkurat slik du ønsker det. Når du bygger nytt, har du muligheten til å sette ditt eget personlige preg på det som skal bli ditt nye hjem. Dessuten er standarden høyere med noe som er nytt. Følelsen av å flytte inn i et helt nytt hus er noe helt eget!

5. Lavere strømregning – og ingen tøfler!
Dagens krav til energieffektivitet er strengere enn de var før. Helt konkret betyr det at et nytt hus holder bedre på varmen, og at strømregningen din dermed blir lavere. Når du bygger nytt, kan du dessuten velge å legge inn vannbåren varme og kaste tøflene en gang for alle.

6. Moderne standard og teknologiske løsninger
I mange gamle hus er det så som så med den tekniske standarden. Bygger du nytt hus, har du full kontroll over alt fra det elektriske anlegget, ventilasjon, brannsikring og våtrom. Du har dessuten mulighet til å velge smarte moderne løsninger som de i et gammelt hus bare kan drømme om. Hva med et integrert musikkanlegg i taket eller app-styrt lyssetting?

7. Ingen vedlikeholdsutgifter de første årene
Nytt er nytt og forutsigbart. Bygger du nytt hus, trenger du ikke bruke de første årene på å male eller tid og penger på uforutsett vedlikehold.

8. Skapt kun for deg
Det å flytte inn i et helt nytt hus du selv har vært med på å utforme er en uslåelig følelse. Med rene flater og ingen slitte kanter og spikerhull, er et nytt hus klar for å skape et liv bare for deg og din fremtid. Slik du selv ønsker det. Og ja, det gjør litt vondt å slå i den første spikeren i en helt ny vegg. Men du kommer over det.

9. Spar penger på dokumentavgift
Når du bygger nytt hus betaler du kun dokumentavgift på verdien av tomta og ikke på hele kjøpesummen slik som med bruktbolig.

10. Trygghet fra leverandør
Som forbruker står du sterkere dersom det er feil og mangler i et nytt hus. For nye hus er det Bustadsoppføringsloven som gjelder, mens et bruktkjøp omfattes av Avhendingsloven der huset selges «som det er». Mange synes dessuten det er enklere og tryggere å forholde seg til en entreprenør enn en privatperson som tidligere eier. Med nytt hus har du dessuten en fem års reklamasjonstid til utbygger. Med andre ord: Ingen skjeletter i skapene.

Med ferdighus fra Hedalm Anebyhus får du et norskprodusert hus av god kvalitet, laget av ferdige elementer. Vi følger deg gjennom hele byggeprosessen og er svært opptatt av å levere din drømmebolig til avtalt tid og pris. Ta kontakt for et uforpliktende tilbud allerede i dag!

 

Ved å sende inn skjemaet godtar jeg at Hedalm Anebyhus lagrer mine personopplysninger, slik at de kan sende meg løpende informasjon på e-post.